The wishlist name can't be left blank

Wie zijn we?

Een Bio Markt met een ruim assortiment van biologische en seizoensgebonden basisproducten aan betaalbare prijzen, want bio kan ook voor jou zijn.

De Bio Markt, wie zijn we?

Alles begint in Les Tanneurs

In 2009 begon het verhaal van de Biomarkt, toen Antoine en Anne-Marie Guccione van Mandala Organic Growers (http://www.mandalaorganicgrowers.com/) hun bedrijf, gelegen in de Huidvettersstraat, overlieten, namelijk het verkoop van biologische producten.  Het was een kleine groente- en fruitmarkt met grotendeels Siciliaanse en Italiaanse producten, maar ook producten van lokale producenten zoals Jean-Pierre De Leener, Dany Billens, Ferme de Jambjoule enz. Philippe Pluquet en zijn dochter Elsa namen de markt over met alle betrokken partners en netwerken. Philippe begon zijn biologische carrière met het telen en verkopen van zijn eigen biologische producten op de markt van Nijvel. Nadien heeft hij lange tijd gewerkt met producenten voor de verpakking en verzending van hun producten naar supermarkten. Uit deze ervaring leerde hij de nauwkeurigheid en de kwaliteit van het product.

Maar zijn droom was om terug te gaan naar de oorsprong van zijn carrière en de consument te laten zien dat biologisch ook betaalbaar kan zijn en vooral producenten kan ondersteunen en zo werkgelegenheid kan creëren.

Bioproducten aan de juiste prijs, voor iedereen

Door deze manier van denken en door prachtige uitstallingen gevuld met lokale, verse kwaliteitsproducten aan de juiste prijs,  is de Biomarkt Les Tanneurs beginnen groeien.

Een gezellige plaats voor ontmoetingen en uitwisseling van ideeën: een markt.

Een versmarkt

De Biomarkt Les Tanneurs was de eerste die een overvloed aan groenten en fruit aanbood en ook een eigen bakkerij ontwikkelde (la boulangerie des Tanneurs): een sociale werkplaats om jongeren op te leiden tot bakkers.  In de loop der jaren is de markt gegroeid en dit succes heeft partnerschappen met producenten ondersteund, waardoor zij zich verder konden ontwikkelen. Vandaag de dag zijn we er trots op dat we nog steeds deze prachtige diversiteit aan verse groenten en fruit, zelfgemaakte broden en producten, waarvan we de hele geschiedenis kennen, kunnen aanbieden. Niets wordt aan het toeval overgelaten en we werken er hard aan om toekomstmogelijkheid van onze producenten en hun verwerkte producten steeds te verbeteren.

In 2019 opende de Biomarkt van Les Tanneurs een tweede markt in Laeken, de Be-Here Biomarkt.

We zetten ons steeds 100% in om onze missie, biologische kwaliteitsproducten tegen de juiste prijs aanbieden, te verbeteren en te vervullen door onze relaties met producenten en onze netwerken te versterken.

Onze missie in een notendop?

Het verkopen van biologische basisproducten aan de juiste prijs. Juist voor de producent, maar zeker ook voor de consument!

Koop verse bioproducten bij BE O Versmarkt