This website uses cookies. If you want to know more, please refer to the cookie policy. By closing this banner, scrolling this page, clicking a link or continuing to browse otherwise, you agree to the use of cookies.
Deze kruidige smeerkaas van cashewnoten maak je heel gemakkelijk zelf en bewaart makkelijk in de koelkast. Breng de vegan kaas op smaak met verse kruiden naar keuze.
Bereiding
1Kook de cashewnoten 30 minuten in gezouten water, giet af en laat uitlekken.
2Doe de cashewnoten samen met alle ingrediënten behalve de zeste en de verse kruiden in een krachtige blender of gebruik een staafmixer. Mix tot een smeuïge smeerkaas.
3Voeg de fijngehakte kruiden toe en 1 el citroenzeste en meng alles goed door elkaar. Proef en voeg eventueel nog extra zout toe.
4De kruidige smeerkaas is onmiddellijk klaar voor gebruik. Wil je hem iets steviger? Plaats hem dan eerst enkele uren in de koelkast.
Ingrediënten
Cashewnoten240 g
Witte miso1 el
Knoflook4 tenen
Knoflookpoeder1 tl
Citroenen (sap + zeste)2
Water180 ml
Edelgistvlokken4 el
Olijfolie30 ml
Zout 1 tlVerse kruiden naar keuze (dille, bieslook, basilicum,...)